BEMIDDELING OP HET HOOGSTE NIVEAU

Samen op zoek naar de oplossing
Dat is wat er feitelijk gebeurt in het traject dat mediation genoemd wordt. twee of meer partijen hebben allemaal andere belangen, maar weten ook dat als alleen het eigen belang voorrang heeft er geen overeenstemming bereikt zal worden. We moeten water bij de wijn doen, is dan een veel gehoorde kreet. En hoewel er zal moeten worden ingeschikt is het niet de bedoeling de passende oplossing te verdunnen. Alle partijen hebben recht op wat hen toekomt.

Voordeel
De werkwijze om samen op zoek te gaan naar de oplossing onder begeleiding van een mediator heeft een aantal voordelen. De belangrijkste is voor veel mensen het kostenaspect. In plaats van twee advocaten wordt nu slechts één bemiddelaar ingehuurd, die vaak ook nog eens voordeliger is dan een advocaat. Daarbij zijn de trajecten vaak korter en is er minder strijd. Bovendien worden de mediators van Helder Huis ook nog eens gesteund door belastingconsulenten, juristen en financieel deskundigen. Hiermee worden de gevolgen van de keuzes tegen het licht gehouden om vervelende en onverwachte uitkomsten te voorkomen.

Zekerheid
De mediator van Helder Huis bekijkt samen met u de huidige en gewenste situatie en biedt naast mogelijke oplossingen ook alternatieven bij uw eigen ideeën. Door goed te luisteren naar wat u te zeggen heeft en ook reëel aan te geven wat haalbaar is, heeft u de zekerheid van een solide adviseur die u begeleid door deze moeilijke periode.

Wilt u meer weten? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.