Overeenkomsten

Het opstellen van de juiste overeenkomst, maar ook de controle van overeenkomsten behoedt u voor fouten. Lees verder

Mediation

Met goede bemiddeling worden conflicten sneller opgelost. Bovendien is het meestal voordeliger. Lees verder

Kantonrechter

Zaken met een financieel belang tot € 25.000, huurrecht en arbeidsrecht worden hier beoordeeld. Lees verder

Rechtbank

In geval dat mediation geen resultaat biedt en/of de kantonrechter niet (meer) bevoegd is. Lees verder

DE JUISTE HULP BIJ ELK CONFLICT

Filosofie
Helder Huis rechtsbijstand werkt zeer rechtstreeks en is bij geschillen in eerste instantie gericht op bemiddeling. Ons doel is in de eerste plaats de omstandigheden te creëren waarbij snel en kundig een oplossing wordt gevonden waarbij partijen niet tekort worden gedaan en snel weer verder kunnen met hun normale leven. Dit betekent dat de kosten laag kunnen blijven en de (emotionele) schade wordt beperkt.

Creativiteit
De benadering van helder Huis rechtsbijstand is wars van geijkte paden en beklemmende regels. Zo onderschrijven wij uiteraard de gedragscode van de orde van advocaten en werken wij volgens de richtlijnen van het NMI en het vFAS, maar zijn hier niet aan gebonden. Als de situatie hiertoe aanleiding geeft zullen wij waar nodig hier dan ook van afwijken. Dit gebeurt altijd in overleg met de cliënt en dient te allen tijden het behalen van de doelstellingen.

Wat als resultaat uitblijft?
Als het niet lukt partijen bij elkaar te brengen door middel van van onze rechtsbijstand in onderling overleg, zal een rechtsgang onvermijdelijk zijn. Hierbij zal vaak een advocaat nodig zijn. indien het zaak is die bij de kantonrechter moet worden aangebracht zal Helder Huis rechtsbijstand deze diensten uitvoeren. Bij de rechtbank heeft u altijd een advocaat nodig. Deze kunt u eventueel met korting via helder Huis verkrijgen. Indien u in aanmerking komt voor toevoeging (onvermogen) zal dit ook worden toegepast.

Is Helder Huis rechtsbijstand ook goed voor mij?
Als u degelijk en betrouwbaar advies wenst voor een eerlijke prijs is Helder Huis rechtsbijstand een prima keuze. Velen gingen u al succesvol voor. Wij gaan gewoon net iets verder.
Neemt u eens vrijblijvend contact met ons op.